23.7.2020. 13:24
Ekspresni rižoto
Kako napraviti rižoto u tren oka? Odogovor je vrlo jednostavan uz Tefal ekspresni lonac!
Sastojci:

100 g riže dugog zrna
1 kašika maslinovog ulja
50 g gljiva
75 g smrznutog graška
50 g kukuruza šećerca
½ crvene paprike
1 mrkva
300 ml pilećeg temeljca
so
biber
svježi peršun

Rižu potopite u vodu i ostavite da se namače oko 15 minuta. U Tefal ekspresnom loncu na maslinovom ulju prepržite papriku i mrkvu isjeckanu na manje kockice. 

Zatim, dodajte gljive krupno narezane, te i njih prepržite. Nakon toga, dodajte smrznuti grašak i sve izmiješajte, pa dodajte ocijeđenu rižu, te i nju kratko prepržite sa ostalim sastojcima. 

Malo posolite i pobiberite, pa prelijte temeljcem. Zatvorite Tefal ekspres lonac i stavite na 2 nivo pritiska. Kada lonac „prošišti“, kuhajte još 5 minuta.

Na kraju, lonac otvorite, vratite na vatru, pa dodajte kukuruz i sitno nasjeckan svježi peršun. Krčkajte dok sva tečnost ne ispari i poslužite toplo.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana