27.7.2020. 17:17
Kad kažemo pileće šnicle, većina vas pomisli na šnicle od pilećeg filea, ali ove od mesa batka i karabatka su jednostavno fenomenalne.
Sastojci:
400 g bataka s karabatkom
100 ml ulja
2 češnja bijelog luka
1 kašičica curry praha
1 kašičica kurkume
½ kašičice chili sjemenki
1 kašika mljevene crvene paprike
so
biber
Najprije otkostite meso. Zatim, u većoj zdjeli pomiješajte ulje sa začinima: so, biber, curry, kurkuma, crvena paprika i chili sjemenke. Na kraju dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i sve dobro izmiješajte, pa u tu marinadu dobro „uvaljajte“ meso. Sve stavite u frižider na dvosatno hlađenje, a neće škoditi ako ostane i duže.
Na
Tefal OptiGrillu odaberite program za pečenje piletine, pa kada indikator za temperaturu prestane blinkati stavite piletinu na gril i poklopite. Pomoću
OptiGrilla meso možete ispržiti na tri načina, odnosno slabo, srednje i dobro pečeno. Sočne pileće šnicle možete poslužiti uz rižu ili pečeni krompir.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.