30.7.2020. 13:00
Pasta iz peći
Tjestenina pripremljena na ovaj način jednostavno je neodoljiva. Tu su meso i povrće te sir koji sve to povezuje u jedinstven obrok.
Sastojci:

300 g faširanog mesa
1 luk
2 mrkva
2 češnja bijelog luka
1 paradajz
200 ml goveđeg temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
400 g makarončića
250 g goude
50 g parmezana
so
biber
origano
bosiljak
peršun
ruzmarin
šećer

Izbor tjestenine za ovo jelo prepuštamo vama, a naš kuhar je koristio male makarone i odlično su se uklopili. Dakle,  za početak skuhajte tjesteninu al dente i ostavite sa strane.

U posebnoj šerpi ili dubljoj tavi, kao što je Tefal wok tava, popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso. Kada meso porumeni dodajte narendanu mrkvu i sitno nasjeckan bijeli luk. Poslije par minuta dinstanja, vrijeme je za kockice svježeg paradajza. Sve začinite sa origanom, bosiljkom, peršunom i ruzmarino, te sa malo soli i bibera. Prelijte sve sa goveđim temeljcem i krčkajte 4-5 minuta. Na kraju ulijte i vrhnje za kuhanje, pa sve dobro izmiješajte.

Zatim, dodajte skuhanu tjesteninu i dio (150 g) narendane goude. Skinite s vatre i dobro izmiješajte, pa smjesu izlijte u dublju tepsiju ili kalup. Makarone pospite sa ostatkom narendane goude i parmezanom, pa sve pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta, odnosno dok sir na površini lijepo ne porumeni. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana