21.9.2020. 12:20
Svježa pastrmka danas je dostupna u skoro svakom većem marketu, a naš kuhar se ovoga puta odlučio da upravo ona bude zvijezda današnjeg jela. Supa salmonida je blaga riblja čorba koja će vas oduševiti.
Sastojci:
500 g pastrmke
300 ml paradajz sosa
1 luk
2 češnja bijelog luka
2 mrkve
½ korijena celera
½ stabljike celera
125 g putera
so
biber
mješavina začina
karanfilić
lovorov list
Najprije skuhajte ribu. Cijele pastrmke stavite u hladnu vodu i kuhajte oko 15 minuta. Vodu od kuhanja ostavite, a ribu očistite od kostiju i kožice i ostavite sa strane.
Na puteru, zatim, propržite sitnije narezan luk, te kockice mrkve i korijena celera. Dodajte i sitno nasjeckanu stabljiku celera. Nakon nekoliko minuta dodajte vodu u kojoj ste kuhali pastrmku.
Nakon što proključa, smanjite vatru, pa dodajte očišćeno meso ribe, sitno nasjeckan bijeli luk, karanfilić i lovorov list. Sve posolite i pobiberite po želji, te dodajte mješavinu začina i krčkajte sve oko 45 minuta, odnosno dok povrće ne bude mekano po vašoj želji. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.