29.9.2020. 16:20
Mekane šnicle
Onoga trenutka kada ih zagrizemo, a one se počnu „topiti“ u ustima, onda možemo reći da su šnicle vrhunske. Mekane, sočne, mirisne... jednom rječju neodoljive!
Sastojci:

500 g teleće šnicle
1 chili papričica
2 češnja bijelog luka
1 kašičica bibera u zrnu
1 kašičica soli
10 ml maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
svježi peršun
svježi ruzmarin

Vrlo je bitno da nabavite svježe teleće šnicle, ali ako i nisu pretjerano kvalitetne spremljene na ovaj način postat će pravi specijalitet.

U Tefal mini sjeckalicu ubacite čitave češnje bijelog luka, listove svježeg peršuna, grančiću svježeg ruzmarina, biber u zrnu i malo soli. Ako ne želite da vam marinada bude prepikantna, onda chili papričicu očistite od sjemenki. Na kraju ulijte maslinovo ulje i sirće i miksajte dok ne dobijete finu gustu marinadu.

Šnicle po potrebi možete izlupati čekićem za meso, pa ih s jedne strane premažite marinadom. Šnicle, potom, prebacite u zdjelu s poklopcem, poslažite ih na premazanu stranu, pa ih prelijte ostatkom marinade i zatvorite. Ostavite ih u frižider najamnje na sat, a po mogućnosti preko noći.

Marinirane šnicle pržite na malo ulja oko 2-3 minute sa svake strane i poslužite ih uz grilovano povrće. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana