1.10.2020. 11:39
Vrhunsku ribu treba pripremiti na vrhunski način da bismo uživali u svakom zalogaju. Ovaj recept je prejednostavan a losos se bukvalno topi u ustima.
Sastojci:
500/600 g losos odrezaka
50 ml bijelog vina
180 ml pavlake
50 g brašna
1 kašika crvene paprike
2 kašike senfa
sok 1 limuna
1 limun
50 g goude
so
biber
svježi peršun
maslinovo ulje za prženje
Odrezak lososa posolite i pobiberite sa obje strane, pa ga dobro uvaljajte u mješavinu brašna i crvene paprike. Zagrijte maslinovo ulje, te pažljivo stavite odrezak da se prži oko 2-3 minute. Tada ga okrenite na drugu stranu, pa ulijte bijelo vino i pržite još par minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku, senf, svježi peršun, narendanu goudu i sok limuna.
Odrezak, potom, prebacite u tepsiju, pa ga prelijte sa ovom smjesom, a po vrhu stavite kriške limuna. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.