7.10.2020. 10:17
Još ne vjerujete da se dobro pečenje može napraviti bez sača? Onda obavezno isprobajte ovaj recept!
Sastojci:
500 g telećeg flama
2 mrkve
2 luka
50 g putera
so
marinada za meso:
100 ml kečapa
1 kašika origana
1 kašika svježeg bosiljka
1 češanj bijelog luka
1 kašika svježeg peršuna
biber
so
maslinovo ulje
Da bi meso bilo što ukusnije, sočnije i mekše uvijek je dobro prije pečenja ga izmarinirati. Dakle, pomiješajte kečap, origano, svježi bosiljak i peršun, sitno nasjeckan bijeli luk, te biber, so i maslinovo ulje. Sa ovom marinadom izdašno premažite meso sa svih strana, koje ste prethodno malo posolili. Marinirano meso, potom, urolajte i učvrstite ga kuharskim koncem.
Urolovano meso ubacite u vrećicu za pečenje, dodajte dvije cijele mrkve i dvije cijele glavice luka, te puter. Vrećicu dobro zavežite, stavite u tepsiju i pecite na 250 stepeni oko dva sata. Ispečeno meso ostavite 10-15 minuta da odmori, pa ga tek onda izrežite na jednake rolate. Dobar tek, želi Vam
Tefal.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.