9.10.2020. 11:34
Teško se išta može porediti sa domaćim pecivom u koje ste umotali ukusni nadjev od mesa. Ovo jelo se može jesti i za doručak, ručak, večeru... pa čak i kad niste gladni ;)
Sastojci:
500 g brašna
100 g kukuruznog brašna
30 g putera
50 ml maslinovog ulja
300 ml tople vode
20 g svježeg kvasca
malo soli
nadjev:
1 luk
500 g faširanog mesa
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
zeleni biber
so
mljevena crvena paprika
kurkuma
koncentrat paradajza
ulje za premazivanje
U toploj vodi rastopite svježi kvasac i ostavite oko 10 minuta da odreaguje. U
Tefal multipraktik ubacite brašno i kukuruzno brašno, zatim kockice putera sobne temperature, pa pokrenite aparat da miješa sastojke.
Postepeno dodajite umućeni kvasac, pa kada se sve sjedini dodajte so i maslinovo ulje i pustite da aparat umijesi glatko tijesto. Ostavite ga na toplom, pa pripremite nadjev.
Prepržite sitnije nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte faširano meso. Potom, dodajte narendanu mrkvu, zeleni biber i sitno nasjeckan bijeli luk. Dinstajte par minuta, te dodajte so, mljevenu crvenu papriku, kurkumu i koncentrat paradajza. Podlijte sa malo tople vode, dobro izmiješajte i krčkajte oko 15 minuta.
Nakon toga, tijesto podijelite na nekoliko manjih kugli, pa ih pojedinačno što tanje razvaljajte na pobrašnjenoj površini u oblik pravougaonika. Zatim, tijesto izrežite na nekoliko manjih pravougaonika, pa na svaki stavite željenu količinu nadjeva i umotajte u buhtlicu.
Buhtlice poslažite u dodatak za pečenje
Tefal OptiGrilla, pa manuelno odaberite medium način pečenja. Buhtlice na par mjesta probodite čačkalicom, poklopite i pecite oko 15 minuta.
Gotove buhtlice dok su tople premažite sa malo ulja i poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.