15.10.2020. 10:56
Danas na Kuhpoh meniju jedno jednostavno ali veoma zanimljivo predjelo u kojem je naš kuhar odlično iskombinovao tjesteninu i svježe povrće.
Sastojci:
100 g integralnih špageta
2 velika krastavca
10 g badem listića
1 paradajz
½ stabljike prase
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
maslinovo ulje
Zakuhajte veću količinu vode, posolite je, pa u njoj skuhajte integralne špagete. Vrijeme kuhanja zavisi od proizvođača tjestenine. Skuhanu tjesteninu, ocijedite i prebacite u veću zdjelu, pa dodajte listiće badema, paradajz isjeckan na manje kockice, sitno nasjeckanu prasu i bijeli luk, te svježi peršun. Sve prelijte sa maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
Veće krastavce izrežite na nekoliko manjih komada kojim ćete izdubiti unutrašnjost koju ćete poslije nafilovati pastom i povrćem. Punjene krastavce poslužite hladne kao predjelo, ili snack.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.