20.10.2020. 16:35
Krila u pivu
Ako ste za jedan brz i slastan ručak, onda je ovo recept koji trebate zapisati. Hrskava i sočna krilca uz mekani krompir, pa može li bolje?!
Sastojci:

1,5 kg pilećih krila
500 g krompira
200 ml piva
vlasac
so

Pileća krila dobro operite, pa ih posušite. Zatim ih posolite, pa pažljivo rukama utrljajte so u meso. Posoljena krila ostavite najmanje 20 minuta da stoje.

Krompir izrežite na jednake ploške, pa i njega posolite i dobro izmiješajte. Tepsiju blago pouljite, pa ravnomjerno poslažite krila i krompir. Stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena.

Svakih 20 minuta, krompir i meso prelijte pivom, pa vratite na pečenje. Na kraju sve pospite sitno nasjeckanim vlascem, pospite pivom i pustite da se zapeče dok ne dobije zlatno žutu boju. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana