20.10.2020. 16:35
Ako ste za jedan brz i slastan ručak, onda je ovo recept koji trebate zapisati. Hrskava i sočna krilca uz mekani krompir, pa može li bolje?!
Sastojci:
1,5 kg pilećih krila
500 g krompira
200 ml piva
vlasac
so
Pileća krila dobro operite, pa ih posušite. Zatim ih posolite, pa pažljivo rukama utrljajte so u meso. Posoljena krila ostavite najmanje 20 minuta da stoje.
Krompir izrežite na jednake ploške, pa i njega posolite i dobro izmiješajte. Tepsiju blago pouljite, pa ravnomjerno poslažite krila i krompir. Stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena.
Svakih 20 minuta, krompir i meso prelijte pivom, pa vratite na pečenje. Na kraju sve pospite sitno nasjeckanim vlascem, pospite pivom i pustite da se zapeče dok ne dobije zlatno žutu boju. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.