21.10.2020. 16:57
Ovom krompiru teško da može iko odoljeti. Prosto čovjek ne zna da li bolje izgleda ili miriše, ili je ukusniji!
Sastojci:
500 g krompira
100 g suhog mesa
50 g sira ribanca
ulje
mljevena crvena paprika
mješavina začina
so
biber
svježi peršun
Mladi krompir dobro operite, ali mu nemojte skidati koricu. Zarežite ga na više mjesta, ali nemojte sječivom ići do kraja. Tako ćete dobiti „džepove“ u koje ćete staviti tanke kriške suhog mesa.
U posebnoj zdjelici pomiješajte ulje i začine: mljevena crvena paprika, mješavina začina, so, biber i svježi peršun. Sa ovom smjesom obilato premažite svaki krompir pojedinačno. Poslažite ih u tepsiju, pospite sirom ribancem i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.