30.10.2020. 15:14
Tikve su sada zrele i pune soka, pa je pravo vrijeme da se počastite jednom finom supom od ove namirnice.
Sastojci:
4 kašike maslinovog ulja
1 kg butternut tikve ili šećerne tikve
1 stabljika celera
1 manji krompir
2 stabljike prase
1 l povrtnog temeljca
5-6 zrna crnog bibera
20 g putera
so
sjemenke tikve
Stabljike prase (i zeleni i bijeli dio) isjekcajte na kolutiće, pa ih ubacite u lonac. Kada se sve malo zagrije, ulijte maslinovo ulje i dinstajte prasu par minuta. Tada ubacite kocke tikve i krompira, te celera. Sve dobro izmiješajte i poslije par minuta ulijte temeljac.
Na kraju dodajte zrna bibera, posolite po želji, poklopite i krčkajte oko pola sata.
Skuhanu supu izmiksajte
Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete fino kremasto jelo. Supu skinite s vatre i u nju umiješajte kockicu putera. Poslužite je sa nekoliko osušenih sjemenki tikve.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.