2.11.2020. 16:48
Brzinska paradajz supa
Uz nove Tefal ideje kuhanje je još lakše. Novi električni ekspres lonac će vam pomoći da supu od paradajza napravite za desetak minuta!
Sastojci:

1 limenka (oko 800 g) nasjeckanog paradajza (pelat)
1 luk 
1 šolja umaka od paradajza
3 kašike sjeckanog paradajza sušenog na suncu, bez ulja 
1 krompir 
1 mrkva 
2 grančice bosiljka 
1 šolja povrtne supe
2 kašike putera

U Tefal električni ekspres lonac stavite paradajz, nasjeckani luk, umak od paradajza, krompir narezan na kockice, mrkvu narezanu na kockice, sušeni paradajz isjeckan i ocijeđen od ulja, te bosiljak i šolju povrtne supe. 

Po želji posolite, pobiberite i dobro izmiješajte.

Odaberite program za kuhanje pod niskim pritiskom (Pressure Cook, Low), te vrijeme kuhanja na 10 minuta. Dok se supa kuha, možete slobodno obaviti neki drugi poslić, ili jednostavno odmoriti od kuhanja.

Kad je supa gotova, otpustite pritisak prije otvaranja poklopca, a što je sada puno jednostavnije i sigurnije.

Skuhano supu Tefal štapnim mikserom izradite u pire (ili stavite u blender) pa umiješajte puter.

Poslužite s malo milerama i svježim listovima bosiljka.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana