3.11.2020. 11:56
Pile u senfu
Kada pečete cijelo pile, obično bude dijelova koji se nisu dovoljno ispekli, ili su ostali nedovoljno začinjeni. Naš kuhar vam donosi recept u kojem će svaki komad pileta biti sočan, mirisan i ukusan.
Sastojci:

1 pile (oko 1,2 kg)
2 luka
1 kašika sjemenki gorušice
1 kašika senfa
1 kašika worcestershire sosa
20 ml maslinovog ulja
grančica timijana
so
biber

Pile dobro operite, pa posušite. Zatim ga izrežite na manje komade i poslažite u tepsiju u kojoj ćete ga peći.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sjemenke gorušice, senf, worcestershire sos, maslinovo ulje, grančicu timijana, te so i biber. Sa ovom marinadom izdašno premažite svaki komad mesa, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Nakon toga, piletinu izvadite, pa je ponovo premažite ostatkom marinade pospite komadima krupno nareznog luka i vratite u rernu na još 10 minuta.

Ovako pripremljeno pile poslužite uz omiljeni prilog i uživajte u sočnom i ukusnom mesu. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana