3.11.2020. 11:56
Kada pečete cijelo pile, obično bude dijelova koji se nisu dovoljno ispekli, ili su ostali nedovoljno začinjeni. Naš kuhar vam donosi recept u kojem će svaki komad pileta biti sočan, mirisan i ukusan.
Sastojci:
1 pile (oko 1,2 kg)
2 luka
1 kašika sjemenki gorušice
1 kašika senfa
1 kašika worcestershire sosa
20 ml maslinovog ulja
grančica timijana
so
biber
Pile dobro operite, pa posušite. Zatim ga izrežite na manje komade i poslažite u tepsiju u kojoj ćete ga peći.
U posebnoj zdjeli pomiješajte sjemenke gorušice, senf, worcestershire sos, maslinovo ulje, grančicu timijana, te so i biber. Sa ovom marinadom izdašno premažite svaki komad mesa, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Nakon toga, piletinu izvadite, pa je ponovo premažite ostatkom marinade pospite komadima krupno nareznog luka i vratite u rernu na još 10 minuta.
Ovako pripremljeno pile poslužite uz omiljeni prilog i uživajte u sočnom i ukusnom mesu. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.