5.11.2020. 10:56
Omlet obično ide za doručak, ali pripremite li ga na ovaj način, imat ćete sjajan ručak koji je gotov dok trepnete.
Sastojci:
4 jaja
2 krompira
1 luk
50 g pureće šunke
2 češnja bijelog luka
50 g putera
so
biber
Krompir ogulite, pa izrežite na tanje ploške, pazeći da budu jednako debele. Luk i bijeli luk isijecite što sitnije.
U većoj Tefal tavi rastopite puter, pa poslažite ploške krompira. Pržite oko minut, pa po krompiru rasporedite luk i bijeli luk. Pržite oko 2-3 minute, pa po povrću rasporedite kockice pureće šunke.
U posebnoj zdjeli pjenasto umutite jaja koja ste posolili i pobiberili po želji. Povrće i meso prelijte jajima i nastavite pržiti dok ne budete u mogućnosti odvojiti donji sloj. Tada uzmite nauljen tanjur koji mora biti malo veći od tave u kojoj pržite omlet, pa sa njim poklopite jelo. Sačekajte malo da se tanjur ugrije, pa onda okrenite tavu kako biste omlet prebacili na tanjur. Na kraju, omlet iz tanjura vratite u tavu kako biste ga ispekli i sa druge strane. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.