10.11.2020. 11:00
Klasična zeljanica je super jelo, ali kad je obogatimo gljivama, onda imamo vrhunski obrok.
Sastojci:
700 g špinata
300 g šampinjona
400 g jufke
1 luk
2 češnja bijelog luka
200 ml pavlake
100 ml vrhnja za šlag
mješavina začina
Listove špinata stavite u ključalu vodu, pa ih kratko izblanširajte. Dobro ga ocijedite i narežite na sitno.
U većoj Tefal tavi popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte krupnije narezane šampinjone. Kada ispari tečnost, dodajte špinat, te sitno nasjeckan bijeli luk. Na kraju dodajte pavlaku, pa sve začnite i dobro izmješajte. Kratko krčkajte, te skinite s vatre.
Jufku razmotajte, pa spojite po dva lista i u njih urolajte nadjev od špinata i gljiva. Dobivene rolnice slažite jednu uz drugu u tepsiju, pa ih premažite vrhnjem za šlag. Pecite sve na 200 stepeni oko 40 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.