11.11.2020. 7:24
Puter možete jednostavno napraviti kod kuće, a uz malo začina i badema dobit ćete preukusan mliječni namaz.
Sastojci:
480 ml vrhnja za šlag (od mliječnih masti)
2 češnja bijelog luka
½ kašičice chili sjemenki
10 g badema
svježi peršun
Za ovaj recept je vrlo bitno da koristite vrhnje za šlag od mliječnih, a ne biljnih masti.
Dakle, u Tefal blender ulijte vrhnje i miksajte na najvećoj brzini oko 4-5 minuta. Vrlo je bitno da je vrhnje za šlag prethodno stajalo u frižideru, odnosno da je dobro ohlađeno.
Tada će se na dnu blendera početi formirati puter, a iznad sirutka. Sirutku pažljivo izlijte iz blendera, pa nastavite s miksanjem oko 1 minute. Tada ponovo treba odliti sirutku i nastaviti miksati još minutu. Vrhnje miksajte sve dok se pojavljuje sirutka.
Poslije 5 ili 6 miksanja, sirutku treba izliti, a dobivenu puter smjesu prebaciti u pamučnu gazu i probati istisnuti što više tekučine. Procijeđeni puter stavite u zdjelu, pa u njega dodajte svježi peršun, bijeli luk, chili sjemenke i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.