11.11.2020. 7:24
Začinski puter iz blendera
Puter možete jednostavno napraviti kod kuće, a uz malo začina i badema dobit ćete preukusan mliječni namaz.
Sastojci:

480 ml vrhnja za šlag (od mliječnih masti)
2 češnja bijelog luka
½ kašičice chili sjemenki
10 g badema
svježi peršun

Za ovaj recept je vrlo bitno da koristite vrhnje za šlag od mliječnih, a ne biljnih masti.

Dakle, u Tefal blender ulijte vrhnje i miksajte na najvećoj brzini oko 4-5 minuta. Vrlo je bitno da je vrhnje za šlag prethodno stajalo u frižideru, odnosno da je dobro ohlađeno. 

Tada će se na dnu blendera početi formirati puter, a iznad sirutka. Sirutku pažljivo izlijte iz blendera, pa nastavite s miksanjem oko 1 minute. Tada ponovo treba odliti sirutku i nastaviti miksati još minutu. Vrhnje miksajte sve dok se pojavljuje sirutka.

Poslije 5 ili 6 miksanja, sirutku treba izliti, a dobivenu puter smjesu prebaciti u pamučnu gazu i probati istisnuti što više tekučine. Procijeđeni puter stavite u zdjelu, pa u njega dodajte svježi peršun, bijeli luk, chili sjemenke i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider da se dobro ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana