27.11.2020. 11:19
Sutlija s grožđicama
Riža je zaista posebna kada se kuha u mlijeku, a ovaj jednostavni tradicionalni desert ovoga puta obogatili smo grožđicama.
Sastojci:

200 g riže 
500 ml mlijeka 
200 ml vode 
100 g šećera 
50 g grožđica
1 kašika aroma vanilije
malo soli
rendana čokolada za posipanje

Za što jednostavniju pripremu ove poslastice, naš kuhar je koristio Tefal One pot automatski električni lonac. Stavite sve sastojke u lonac. Odaberete program za kuhanje pod pritiskom (Pressure Cook). 

Zatim, pritisnete strelicu prema dole (Arrow Down) i namjestite pritisak na srednju vrijednost (Medium). Na kraju pritisnite sat (Clock) i namjestite na 15 - 20 minuta. Zatvorite poklopac i pritisnite Start. 

Kad se oglasi zvučni signal uklopnog sata, otvorite ventil pritiska i ispustite paru. Pritisnite Cancel za prekid i otvorite poklopac.

Gotovu sutliju pospite rendanom čokoladom i uživajte u laganom desertu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana