23.12.2020. 12:55
Mnogi od nas ribu izbjegavaju zbog kostiju, ali i za to ima rješenje. Sardine pripremljene na ovaj način su hrskave, a u isto vrijeme sočne. O kostima ne morate uopće razmišljati!
Sastojci:
300 g sardina
150 g kukuruznog brašna
30 g putera
prilog:
50 g cherry paradajza
10 g kapara
svježi peršun
bijeli luk
so
maslinovo ulje
Svježe sardine, odnosno srdele, danas su dostupne u većini ribarnica, pa vam ih neće biti teško obezbijediti za pripremu.
Saradine dobro uvaljajte u kukuruzno brašno, pa ih poslažite u Tefal tavu u kojoj ste otopili puter. Ribu pržite oko pet minuta sa svih strana.
Dok se sardine prže, pripremite lagani prilog. U veću zdjelu dodajte cherry paradajz izrezan na kriškice, kapare, te sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun. Posolite po želji i prelijte maslinovim uljem, pa dobro izmiješajte. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.