5.1.2021. 13:08
Tamni slatki hljeb
To je kolač, a ustvari je hljeb. Ili je možda obratno? Zapravo, potpuno je svejedno, jer je najbitnije da je ukusno, a i teško se zustaviti kad krenete jesti.
Sastojci:

200 g brašna
150 g šećera
100 g kandiranog voća
100 ml ulja
300 ml jogurta
50 g badema
50 g gustina 
80 g suhih brusnica
40 g čokolade u prahu
20 g kakao praha
1 vrećica praška za pecivo 
1 vrećica vanilin šećera 
par klinčića

Ovaj jednostavni kolač je začas na vašem stolu, pogotovo ako imate pomoćnika kakav je Tefal Masterchef Gourmet. Uz ovaj aparat dovoljno je da sastojke dodajete po redu, a miješanje prepustite mašini. Dakle, najprije ubacite suhe sastojke: brašno, gustin, prašak za pecivo, šećere, te kakao prah. Zatim, dodajte mljevene bademe, suhe brusnice i kandirano voće po želji, te klinčiće. Na kraju ulijte ulje i jogurt, pa kad se smjesa poveže dodajte čokoladu u prahu i miješajte dok se sve ne sjedini.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kuglof i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Kolač pecite oko 40 minuta, pa ga prije serviranja ostavite da se fino ohladi.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana