17.2.2021. 12:30
Gusta čorba od karfiola
Ugrijte se uz ovu toplu i ukusnu čorbicu koja je i više nego jednostavna za napraviti. Čak i oni koji nisu ljubitelji karfiola teško će odoljeti okrepljujućim zalogajima!
Sastojci:

300 g karfiola
1 luk
50 g putera
250 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g parmezana
1 kašičica dimljene paprike
kriška starog hljeba
malo ulja

U većoj šerpi rastopite puter, pa na njemu izdinstajte sitnije nasjeckan luk. Kad omekša, dodajte cvjetove karfiola, pa i njih dinstajte par minuta. Zatim, sve prelijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 10 minuta.

Skuhano povrće, potom, ocijedite i prebacite u duguljastu zdjelu, pa mu dodajte vrhnje za kuhanje i malo vode od kuhanja, pa sve izmiksajte Tefal štapnim mikserom.

Gustu supu prebacite u manju šerpicu, pa joj dodajte izrendani parmezan i kratko dokuhajte. Tek toliko da se sir u potpunosti otopi. Ukoliko vam je supa pregusta, po želji možete dodati još vode od kuhanja.

Na kraju, staru krišku hljeba izrežite na kockice pa ih prepržite u tavi na malo ulja. Za dodatni okus pospite ih sa malo dimljene mljevene paprike. Čorbu poslužite sa prepečinim hljebom i malo narendanog parmezana.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana