27.5.2022. 15:59
Ovi burgeri su bez mesa i jedu se na malo drugačiji način od uobičajenog, ali nisu ništa manje ukusni.
Sastojci:
400 g soja burgera
150 g zlatnih šampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika gustina
100 ml rižinog mlijeka
maslinovo ulje
so
prilog:
150 g miksa basmati riže, crvene leće i crne kvinoje
600 ml vode
so
Za početak napravite prilog. Danas postoje razni miksovi žitarica i grahorica, a možete i napraviti vlasititi. Pomiješajte basmati rižu (80 g) sa crvenom lećom (40 g) i crnom kvinojom (30 g) i dobit ćete sjajnu mješavinu koju je vrlo jednostavno pripremiti. Proključajte vodu, posolite, i ubacite mješavinu i pustite da se kuha oko 12 minuta. Povremeno promiješajte i na kraju procijedite i ostavite sa strane.
Sojine burgere kratko prepržite na maslinovom ulju, pa im dodajte nasjeckane šampinjone. Kada gljive porumene, ulijte vrhnje za kuhanje i pustite da krčka par minuta. U posebnoj zdjeli pomiješajte gustin i rižino mlijeko, pa ga lagano umiješajte u tavu. Pustite da se krčka oko 15 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.