31.5.2022. 16:53
Trening kašica
Kada se bavite sportskim aktivnostima bilo bi dobro da pripazite šta unosite u sebe, a ova kaša s voćem, jogurtom i proteinima je samo jedan od uksunih prijedloga koji bi vam se mogli svidjeti.
Sastojci:

200 g šumskog voća (zaleđenog)
1 smrznuta banana
500 ml light jogurta
150 ml grčkog jogurta
1 limeta
50 g proteinskog praha
1 kašika meda
100 ml vode

ukrašavanje:
šumsko voće
mljeveni keks
kokosovo brašno

Kako bi kaša bila ukusnija, poželjno je da koristite zamrznuto voće, jer svježe voće prilikom blendanja se grije i stvara dodatnu vlažnost što može utjecati na krajnji i izgled i okus.

Dakle, u Tefal blender ubacite smrznuto šumsko voće i bananu. Limetu ogulite, pa i nju ubacite. Dodajte med, te proteinski prah. Proteinski prah dolazi u različitim okusima, ali čokolada i vanilija su najzastupljeniji, pa je na vama koji ćete okus odabrati. Na kraju ulijte vodu, jogurt i grčki jogurt i pustite da Tefal blender odradi ostatak posla.

Kašu izlijte u tanjir ili zdjelicu, pa je dodatno ukrasite sa još šumskog voća, mljevenim keksom i kokosovim brašnom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana