7.6.2022. 14:41
Navikli smo jaja jesti za doručak ili večeru, ali imamo sjajan recpt za jaja koja možete poslužiti kao divan ljetni ručak. I za čas je gotov!
Sastojci:
3 jaja
100 g mozzarelle
100 g pelata
½ luka
2 češnja bijelog luka
1 kašičica smeđeg šećera
maslinovo ulje
origano
curry prah
so
biber
U velikoj
Tefal tavi na maslinovom ulju prepržite luk isjeckan na kolutiće. Malo ga posolite i pospite smeđim šećerom i nastavite dinstati dok ne porumeni. Tada dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, kratko ga prepržite, pa sve prelijte pelatom iz konzerve. Dodajte origano i curry, smanjite vatru i lagano krčkajte desetak minuta, dok umak ne postane gust. Malo poslolite i pobiberite.
Na kraju u umak dodajte cijela jaja (na oko) i pustite ih da se peku par minuta. Zatim, po svemu pospite kockice mozzarelle i krčkajte dok se sir ne počne topiti.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.