14.6.2022. 14:32
Ražnjiće smo navikli jesti sa roštilja i budu prilično dobri. Međutim, imamo recept za ražnjiće koji ne idu na roštilj i koji su odlični!
Sastojci:
500 g teleće plećke
1 ljubičasti luk
1 luk
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
150 ml paradajz sosa
ulje
mljevena crvena paprika
biber
so
Meso narežite na kocke jednake veličine, pa ga posolite, pobiberite i pouljite po želji. Ljubičasti luk i pola glavice luka narežite na približno jednake dijelove kao i meso. Štapiće za ražnjiće malo premažite uljem, pa na njih redom nanižite kockice mesa i luka.
Zagrijte veću
Tefal tavu, pa u njoj na laganoj vatri pržite ražnjiće po 2-3 minute sa svake strane, pa ih izvadite na tanjir. U istoj tavi, zatim, popržite sitno nasjeckanu drugu polovinu luka, mrkvu isjeckanu na kockice, te bijeli luk i mljevenu crvenu papriku. Kada povrće omekša, ulijte paradajz sos i vratite ražnjiće u tavu. Smanjite vatru i krčkajte oko pola sata, a ražnjiće povremeno okrenite kako bi sa svake strane što bolje “upili” sve arome.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.