14.6.2022. 14:32
Sočni ražnjići
Ražnjiće smo navikli jesti sa roštilja i budu prilično dobri. Međutim, imamo recept za ražnjiće koji ne idu na roštilj i koji su odlični!
Sastojci:

500 g teleće plećke
1 ljubičasti luk
1 luk
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
150 ml paradajz sosa
ulje
mljevena crvena paprika
biber
so

Meso narežite na kocke jednake veličine, pa ga posolite, pobiberite i pouljite po želji. Ljubičasti luk i pola glavice luka narežite na približno jednake dijelove kao i meso. Štapiće za ražnjiće malo premažite uljem, pa na njih redom nanižite kockice mesa i luka.

Zagrijte veću Tefal tavu, pa u njoj na laganoj vatri pržite ražnjiće po 2-3 minute sa svake strane, pa ih izvadite na tanjir. U istoj tavi, zatim, popržite sitno nasjeckanu drugu polovinu luka, mrkvu isjeckanu na kockice, te bijeli luk i mljevenu crvenu papriku. Kada povrće omekša, ulijte paradajz sos i vratite ražnjiće u tavu. Smanjite vatru i krčkajte oko pola sata, a ražnjiće povremeno okrenite kako bi sa svake strane što bolje “upili” sve arome.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana