16.6.2022. 13:38
Zapečeni vege rižoto
Zašto rižoto ne bismo na kraju stavili u rernu? Naš kuhar je upravo učinio to, a rezultat je fenomenalan!
Sastojci:

200 g smrznutih prokulica
200 g smrznutog špinata
150 g riže dugog zrna
½ ljubičastog luka
1 paradajz
50 g parmezana
300 ml vode
mješavina začina
so

U Tefal wok tavi popržite ljubičasti luk isjeckan na ploškice. Kada omekša dodajte prokulice i špinat. Dinstajte par minuta, pa dodajte paradajz isjeckan na kockice. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte rižu. Začinite sa malo soli i mješavinom začina. Kratko prodinstajte, te ulijte toplu vodu i krčkajte oko desetak minuta.

Pred kraj kuhanja, u rižoto umiješajte pola mjere narendanog parmezana i skinite s vatre. Rižoto, potom, prebacite u tepsiju, pospite ostatkom parmezana i stavite peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana