20.6.2022. 12:47
Mexico burger
Ne trebate se pitati kakav je to burger u koji ne ide meso, jer odgovor je jednostavan: Odličan je! Ubijeđeni smo da mnogi neće ni shvatiti da je bez mesa ako im ne kažete.
Sastojci:

100 g šampinjona
200 g crnog graha (iz konzerve)
100 g kukuruza (iz konzerve)
1 manji luk
100 g kukuruznog brašna
mješavina začina
chili prah
bijeli luk u prahu

prilog:
100 g krem sira
1 paradajz
1 ljubičasti luk 


Šampinjone izrežite na tanke listiće, pa ih kratko prepržite i ostavite da se ohlade.

U veću zdjelu stavite grah i kukuruz iz konzerve, sitno nasjeckanu manju glavicu luka, te prepržene šampinjone. Začinite sve sa mješavinom začina, chili prahom, te bijelim lukom u prahu i sve dobro izmiješajte. Na kraju, postepeno dodajite kukuruzno brašno kako biste dobili dovoljno gustu smjesu od koje ćete moći formirati burgere.

Gotove burgere poslažite u tepsiju i stavite peći na 200 stepeni 10 minuta. Pecivo za burgere premažite sa obje strane krem sirom, pa na donji dio stavite tanke kriške paradajza i ljubičastog luka. Potom, stavite burger, te još malo luka i poklopite drugom polovinom peciva. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana