20.6.2022. 12:47
Ne trebate se pitati kakav je to burger u koji ne ide meso, jer odgovor je jednostavan: Odličan je! Ubijeđeni smo da mnogi neće ni shvatiti da je bez mesa ako im ne kažete.
Sastojci:
100 g šampinjona
200 g crnog graha (iz konzerve)
100 g kukuruza (iz konzerve)
1 manji luk
100 g kukuruznog brašna
mješavina začina
chili prah
bijeli luk u prahu
prilog:
100 g krem sira
1 paradajz
1 ljubičasti luk
Šampinjone izrežite na tanke listiće, pa ih kratko prepržite i ostavite da se ohlade.
U veću zdjelu stavite grah i kukuruz iz konzerve, sitno nasjeckanu manju glavicu luka, te prepržene šampinjone. Začinite sve sa mješavinom začina, chili prahom, te bijelim lukom u prahu i sve dobro izmiješajte. Na kraju, postepeno dodajite kukuruzno brašno kako biste dobili dovoljno gustu smjesu od koje ćete moći formirati burgere.
Gotove burgere poslažite u tepsiju i stavite peći na 200 stepeni 10 minuta. Pecivo za burgere premažite sa obje strane krem sirom, pa na donji dio stavite tanke kriške paradajza i ljubičastog luka. Potom, stavite burger, te još malo luka i poklopite drugom polovinom peciva.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.