23.6.2022. 13:36
Rog piletina
Vrlo je slično pohovanoj piletini, ali mnogo bolje. Puno hrskavije i ukusnije, a i zdravije. Poseban „ukras“ ovog jela su rog paprike.
Sastojci:

400 g pilećeg filea
2 rog paprike 
50 g putera
20 ml ulja
100 g oraha
100 g prezle

marinada:
1 kašika meda
1 kašika senfa
1 kašika ulja 

U zdjeli pomiješajte med, senf i ulje, a po želji posolite i pobiberite. U tu smjesu dobro uvaljajte pileći file.

Sa Tefal sjeckalicom sameljite orahe, pa ih pomiješajte s prezlom. Marinirani file, potom, dobro uvaljajte u prezlu i orahe, pa stavite u tepsiju.

Zajedno s piletinom stavite i paprike, te puter i 20 ml ulja. Piletinu i paprike pecite na 200 stepeni oko pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana