7.7.2022. 14:38
Dan je za pastu, i to ne bilo kakvu, već za njoke u gustom i ukusnom sosu. Jednostavan recept koji se „ubio“ za onih dana kada ste umorni i gladni, a trebate nešto brzo, toplo i ukusno.
Sastojci:
160 g njoka
200 ml sjeckanog paradajza
100 g goude
1 manji luk
2 češnja bijelog luka
¼ glavice ljubičastog kupusa
20 g putera
ulje
so
biber
malo šećera
svježi peršun
150 ml tople vode
Za jednostavniju pripremu ovog jela možda je najbolje da koristite wok tavu. Na ulju prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte trakice ljubičastog luka i listiće bijelog luka. Posolite, pobiberite i dinstajte par minuta. Svježi paradajz nasjeckajte sitno, pa dodajte u tavu, prelijte toplom vodom i pustite da proključa.
Tada dodajte njoke i malo šećera, smanjite vatru, i krčkajte oko 10 minuta. Zatim, u pastu dodajte kocku putera, sitno nasjeckan svježi peršun i narendanu goudu. Dobro izmiješajte i nastavite krčkati još 5-6 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.