7.7.2022. 14:38
Njoke u gustom umaku
Dan je za pastu, i to ne bilo kakvu, već za njoke u gustom i ukusnom sosu. Jednostavan recept koji se „ubio“ za onih dana kada ste umorni i gladni, a trebate nešto brzo, toplo i ukusno.
Sastojci:

160 g njoka
200 ml sjeckanog paradajza
100 g goude
1 manji luk
2 češnja bijelog luka
¼ glavice ljubičastog kupusa
20 g putera
ulje
so
biber
malo šećera
svježi peršun
150 ml tople vode

Za jednostavniju pripremu ovog jela možda je najbolje da koristite wok tavu. Na ulju prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte trakice ljubičastog luka i listiće bijelog luka. Posolite, pobiberite i dinstajte par minuta. Svježi paradajz nasjeckajte sitno, pa dodajte u tavu, prelijte toplom vodom i pustite da proključa. 

Tada dodajte njoke i malo šećera, smanjite vatru, i krčkajte oko 10 minuta. Zatim, u pastu dodajte kocku putera, sitno nasjeckan svježi peršun i narendanu goudu. Dobro izmiješajte i nastavite krčkati još 5-6 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana