8.7.2022. 12:52
Ćufte u bijelom sosu
Jedan od jednostavnijih načina da napravimo ćufte jeste da ih zapečemo. Na taj način ćemo dobiti ukusnije jelo, a i skratit ćemo vrijeme pripreme.
Sastojci:

500 g purećeg faširanog mesa
50 g prezle
1 veći krompir
1 mrkva
1 luk
2 češnja bijelog luka
1 jaje
100 ml mlijeka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
svježi peršun
so
biber

Narendajte krompir i mrkvu, a luk i bijeli luk izrežite što sitnije. Sve dodajte u faširano meso. Posolite, pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. U smjesu izlijte i jedno jaje, te uspite prezlu, pa sve dobro izmiješajte.

Od dobivene smjese formirajte ćufte, pa ih poslažite u tepsiju. Prelijte ih mlijekom i vrhnjem za kuhanje, a na kraju pospite sa narendanim tvrdim žutim sirom. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana