8.7.2022. 12:52
Jedan od jednostavnijih načina da napravimo ćufte jeste da ih zapečemo. Na taj način ćemo dobiti ukusnije jelo, a i skratit ćemo vrijeme pripreme.
Sastojci:
500 g purećeg faširanog mesa
50 g prezle
1 veći krompir
1 mrkva
1 luk
2 češnja bijelog luka
1 jaje
100 ml mlijeka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
svježi peršun
so
biber
Narendajte krompir i mrkvu, a luk i bijeli luk izrežite što sitnije. Sve dodajte u faširano meso. Posolite, pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. U smjesu izlijte i jedno jaje, te uspite prezlu, pa sve dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese formirajte ćufte, pa ih poslažite u tepsiju. Prelijte ih mlijekom i vrhnjem za kuhanje, a na kraju pospite sa narendanim tvrdim žutim sirom. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.