14.7.2022. 15:46
Pileća džiga
Iako spada u „jeftine“ dijelove piletine, džigerica ipak visoko kotira kod gurmana. Sočna je, mekana je i vrlo ukusna ako se pripremi na pravi način. Sa ovim receptom nećete pogriješiti.
Sastojci:

500 g pileće džigerice
1 veći luk
1 paradajz
2 češnja bijelog luka
1 kašičica smeđeg šećera
1 kašika aceto balsamica
50 ml vode
ruzmarin
so
ulje

prilog:
200 g smrznutog špinata
150 g riže dugog zrna
2 kašike soli
1 l vode

Na malo ulja popržite krupnije nasjeckan luk, pa kada porumeni dodajte džigericu. Nastavite pržiti, pa dodaje paradajz isjeckan na kockice i sitno nasjeckan bijeli luk. Dinstajte par minuta, pa dodajte so, ruzmarin i smeđi šećer. Dobro promiješajte, pa ulijte aceto balsamico i toplu vodu. Krčkajte sve oko desetak minuta.

U većoj šerpi zagrijte vodu, posolite, pa kada proključa dodajte kocke smrznutog špinata. Kada se povrće u potpunosti otopi, dodajte rižu, lagano promiješajte i kuhajte na laganijoj vatri oko 10-12 minuta. Procijedite od viška vode i poslužite kao prilog uz sočnu džigericu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana