15.7.2022. 14:42
Janjeći sendvič
Prvenstveno ovo je recept kako da pripremite sočno janjeće pečenje, ali isto tako vam može pomoći ukoliko ne znate šta biste sa ostacima pečenja.
Sastojci:

1,5 kg janjetine
2 luka
so

prilog:
½ glavice kupusa
½ glavice ljubičastog kupusa
100 g pavlake
50 g majoneze
50 g žutog sira
1 kašika senfa
so
chili prah
maslinovo ulje

Janjetinu posolite, pa rukama utrljajte so u meso. Stavite u tepsiju i dodajte dvije glavice luka, koje je potrebno samo prepoloviti. Čak nemojte ni ljusku skidati. Sve poklopite alu folijom i stavite peći na 160 stepeni oko dva sata.

Nakon toga, sklonite foliju, pojačajte temperaturu na 200 stepeni i pecite još dvadesetak minuta. Gotovu janjetinu iskomadajte na manje komade ili zalogaje.

Oba kupusa tanko narendajte, pa im dodajte pavlaku, majonezu i senf. Začinite sa malo soli i chili praha, ulijte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. U pecivo za sendvič najprije stavite povrće, potom komadiće mesa i na kraju narendani sir. Po želji sendvič možete staviti kratko u rernu ili mikrovalnu kako bi se i sir blago otopio.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana