15.7.2022. 14:42
Prvenstveno ovo je recept kako da pripremite sočno janjeće pečenje, ali isto tako vam može pomoći ukoliko ne znate šta biste sa ostacima pečenja.
Sastojci:
1,5 kg janjetine
2 luka
so
prilog:
½ glavice kupusa
½ glavice ljubičastog kupusa
100 g pavlake
50 g majoneze
50 g žutog sira
1 kašika senfa
so
chili prah
maslinovo ulje
Janjetinu posolite, pa rukama utrljajte so u meso. Stavite u tepsiju i dodajte dvije glavice luka, koje je potrebno samo prepoloviti. Čak nemojte ni ljusku skidati. Sve poklopite alu folijom i stavite peći na 160 stepeni oko dva sata.
Nakon toga, sklonite foliju, pojačajte temperaturu na 200 stepeni i pecite još dvadesetak minuta. Gotovu janjetinu iskomadajte na manje komade ili zalogaje.
Oba kupusa tanko narendajte, pa im dodajte pavlaku, majonezu i senf. Začinite sa malo soli i chili praha, ulijte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. U pecivo za sendvič najprije stavite povrće, potom komadiće mesa i na kraju narendani sir. Po želji sendvič možete staviti kratko u rernu ili mikrovalnu kako bi se i sir blago otopio.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.