18.7.2022. 12:42
Ljeti je povrće najsočnije i najukusnije pa ga treba što više korisiti za rana jela. Ovoga puta kombinovali smo ga sa tjesteninom i mnogooo nam se svidjelo.
Sastojci:
160 g fusilli paste
2 tikvice
1 veći paradajz
1 luk
1 crvena rog paprika
20 g putera
so
biber
ulje
maslinovo ulje
posip:
parmezan
Na vrhu paradajza nožem napravite „iksić“ i stavite ga na sredinu tepsije. Oko njega rasporedite ostalo povrće: kockice tikvice i paradajza, te kolutiće paprike. Sve posolite i pobiberite, te prelijte sa malo ulja. Stavite u rernu i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Za to vrijeme skuhajte fusilli pastu al dente i ostavite sa strane.
Ispečeno povrće prebacite u wok tavu, osim paradajza. Njega izvadite, ogulite, grubo usitnite i ostavite sa strane.
U povrće dodajte maslinovo ulje, kratko ga prepržite, pa dodajte skuhanu pastu. Lagano izmiješajte, pa dodajte isjeckani paradajz i njegov sos. Dodajte i kockicu putera, pa sve dobro izmiješajte i poslužite uz dosta narendanog parmezana.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.