18.7.2022. 12:42
Tjestenina u povrću
Ljeti je povrće najsočnije i najukusnije pa ga treba što više korisiti za rana jela. Ovoga puta kombinovali smo ga sa tjesteninom i mnogooo nam se svidjelo.
Sastojci:

160 g fusilli paste
2 tikvice
1 veći paradajz
1 luk
1 crvena rog paprika 
20 g putera
so
biber
ulje
maslinovo ulje

posip:
parmezan

Na vrhu paradajza nožem napravite „iksić“ i stavite ga na sredinu tepsije. Oko njega rasporedite ostalo povrće: kockice tikvice i paradajza, te kolutiće paprike. Sve posolite i pobiberite, te prelijte sa malo ulja. Stavite u rernu i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vrijeme skuhajte fusilli pastu al dente i ostavite sa strane.

Ispečeno povrće prebacite u wok tavu, osim paradajza. Njega izvadite, ogulite, grubo usitnite i ostavite sa strane. 

U povrće dodajte maslinovo ulje, kratko ga prepržite, pa dodajte skuhanu pastu. Lagano izmiješajte, pa dodajte isjeckani paradajz i njegov sos. Dodajte i kockicu putera, pa sve dobro izmiješajte i poslužite uz dosta narendanog parmezana.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana