20.7.2022. 16:26
Cijene namirnica divljaju, pa su recepti bez mesa itekako tražena roba. Ljetna musaka je jednostavna za napraviti, odličnog je okusa, a nije skupa za napraviti.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g tikvica
250 g svježeg sira
1 veći paradajz
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
mješavina začina
so
svježa menta
svježi peršun
Krompir i tikvicu izrežite na jednake ploške, a paradajz na kockice. Maslinovim uljem premažite dno tepsije ili vatrostalne zdjele, pa poredajte red krompira. Blago posolite, pa rasporedite tikvicu. Po tikvici stavite mješavinu začina, te ravnomjerno rasporedite svježi sir.
Nakon toga, dodajte kockice paradajza, te sitno nasjeckan bijeli luk. Zatim, dodajte svježu mentu i peršun, pa sve prekrijte novim redom krompira. Dodatno malo posolite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.