25.7.2022. 14:18
Patlidžanci
Tražeći neki lagan obrok za ove ljetne dane, naš kuhar je osmislio patlidžance... ukusne zalogaje od povrća, sira i malo mesa. Mljac!
Sastojci:

500 g patlidžana
150 g mozzarelle
1 paradajz
50 g pureće šunke
2 češnja bijelog luka
50 g sira ribanca
1 kašika maslinovog ulja
svježi bosiljak
biber
so

Paradajz izrežite na što sitnije kockice, kao i šunku. Sitno nasjeckajte bijeli luk i svježi bosiljak. Sve stavite u veću zdjelu, pa dodajte sir ribanac, so i biber, te malo maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.

Patlidžan izrežite na deblje kriške (oko 2 cm), pa ih pažljivo izdubite. „Meso“ od patlidžana također dodajte u smjesu koju ste prethodno napravili.

Izdubljene kriške patlidžana najprije posolite, pa stavite po kocku mozzarelle, te ih prekrijte nadjevom. Na kraju na svaku krišku stavite po još jednu kocku mozzarelle.

Patlidžance pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana