25.7.2022. 14:18
Tražeći neki lagan obrok za ove ljetne dane, naš kuhar je osmislio patlidžance... ukusne zalogaje od povrća, sira i malo mesa. Mljac!
Sastojci:
500 g patlidžana
150 g mozzarelle
1 paradajz
50 g pureće šunke
2 češnja bijelog luka
50 g sira ribanca
1 kašika maslinovog ulja
svježi bosiljak
biber
so
Paradajz izrežite na što sitnije kockice, kao i šunku. Sitno nasjeckajte bijeli luk i svježi bosiljak. Sve stavite u veću zdjelu, pa dodajte sir ribanac, so i biber, te malo maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.
Patlidžan izrežite na deblje kriške (oko 2 cm), pa ih pažljivo izdubite. „Meso“ od patlidžana također dodajte u smjesu koju ste prethodno napravili.
Izdubljene kriške patlidžana najprije posolite, pa stavite po kocku mozzarelle, te ih prekrijte nadjevom. Na kraju na svaku krišku stavite po još jednu kocku mozzarelle.
Patlidžance pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.