11.8.2022. 17:00
Kad se poželite zasladiti nečim domaćim, ovaj kolač koji ne samo da sjajno izgleda, već je i preukusan, je jedno od boljih rješenja.
Sastojci:
bijeli biskvit:
1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
60 g lješnjaka
100 g brašna
tamni biskvit:
4 jaja
100 g šećera
150 g margarina
70 g putera
100 g čokolade
15 g brašna
Najprije napravite smjesu za bijeli biskvit. Izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte margarin sobne temperature. U smjesu, potom, umiksajte mljevene lješnjake i brašno. Dobivenu smjesu izlijte u kalup ili tepsiju, pa pecite u zagrijanoj rerni na 170 C oko 10 minuta.
Za to vrijeme napravite smjesu za tamni biskvit. Prvo, izmiksajte žumanjca i šećer, a potom i bjelanca sa malo soli. U tavi na laganoj vatri otopite čokoladu, puter i margarin, pa umiksajte u smjesu sa žumancima, pa dodajte i brašno. Nakon toga, u smjesu lagano umiješajte i šne od bjelanaca
Dobivenu smjesu izlijte na prvi biskvit, pa vratite u rernu i pecite još oko 50 minuta. Kolač dodatno možete obogatiti, ako ga nakon pečenja pospete narendanom finom čokoladom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.