3.10.2022. 13:10
U jufku možete umotati skoro šta god vam padne na um i vjerovatno nećete pogriješiti. Sa šampinjonima sigurno imate hit!
Sastojci:
200 g jufke za pitu
200 g šampinjona
150 ml ulja
1 luk
50 g pavlake
1 jaje
biber
so
svježi peršun
Na malo ulja popržite sitno nasjeckan luk, pa kada se zažuti dodajte šampinjone izrezane na listiće. Posolite i pobiberite po želji, te pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dinstajte 4-5 minuta, pa skinite s vatre.
Svaki list jufke premažite uljem. Na dno stavite dva lista jufke, pa po njim rasporedite dio nadjeva od gljiva. Potom, stavite jedan list jufke, pa opet nadjev i sve tako dok ne potrošite sav nadjev i jufke. Slaganje završite sa listom jufke, pa sve umotajte kao rolat.
Oštrim nožem dobiveni rolat izrežite na jednake kriške, pa ih poslažite u tepsiju. U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku i jaje, pa sa tom smjesom svaku piticu prelijte po vrhu. Stavite peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.