3.4.2020. 22:25
Ako dodate ovaj sastojak u šampon preporodiće kosu od korijena do vrhova
Vjerujemo da vam nikad ne bi palo na pamet da ovaj sastojak dodate u šampon, ali prema riječima žena koje su isprobale ovaj recept, rezultati su fenomenalni.

Dok brinemo o kosi, fokusiramo se na same vlasi, dok tjeme potpuno zaboravljamo. To je velika greška kažu frizeri, jer samo ako je tjeme glave njegovano, možemo da očekujemo da će i kosa izgledati zdravo i sjajno.

Da bi ono bilo zdravo, neophodno je uraditi piling s vremena na vrijeme, baš kao što to činimo i sa kožom lica. Za ovo vam nije potreban nikakav skup preparat. Sve što trebate da uradite je da u šampon kojim inače perete kosu dodate kašiku šećera. Upravo on će uraditi nježan piling i ukloniti mrtve ćelije koje blokiraju rast lijepe i njegovane kose. Osim toga omogućiće detaljnije pranje i dozvoliti regeneratoru da dublje prodre i bolje nahrani samu dlaku, prenosi CDM. 

Sa ovim postupkom ne treba pretjerivati kako se kože glave ne bi isušila. Najbolje bi bilo piling ponoviti nakon svakog četiri pranja.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana