7.1.2021. 17:53
"Smiju nam se iz drugih država. Ne vidim zašto bi Petev trebao biti selektor, to bi nam dodatno narušilo situaciju"
Reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nema selektora, a kako stvari stoje još ćemo morati sačekati na konačnu odluku. Navodno, bitka se vodi između Peteva i Sergeja Barbareza, a kao posljedica unutarnjeg sukoba u savezu, dogovor će se jako teško postići.
Tim povodom, za Source.ba govori proslavljeni nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Bolić, koji kaže da uopšte nije šokiran trenutnom situacijom i da ga ovakvo stanje u savezu ne iznenađuje.

"Ja ne znam zašto je javnost uopšte šokirana trenutnom situacijom, kad svi mi znamo kakva je situacija bila i kakva je trenutna situacija u savezu, tako da mene ništa ne iznenađuje. Žalosno je da bar u ovome nisu uspjeli da dođu do nekog dogovora, da se napravi neko pravo rješenje", kazao nam je Bolić.

Navodi da situacija nije dobra i da nas mediji iz drugih zemalja ismijavaju kada je u pitanju izbor selektora. 

"Ovo samo pokazuje kako kod nas stvari funkcionišu, tako da sva ova lakrdija oko selektora ne znam koliko će uticati na našu reprezentaciju, ali sigurno da ovo nije dobro i da mora što prije da se završi. Čitao sam neke naptise iz drugih država, ljudi su počeli da nas ismijavaju, tako da mislim da je kranje vrijeme da se uozbilje i da se izabere selektor, i ne samo da se izabere, već da se nađe pravo rješenje", navodi on.

Na kraju dodaje da je Sergej Barbarez logičnije rješenje za selektora nego Petev, te da bi situacija u savezu dolaskom Peteva bila dodatno narušena.

"Kada pričamo o domaćem i stranom selektoru, pitanje je koji strani? Petev zaista nema neko iskustvo i ne vidim razlog zašto bi on bio selektor, ali da je neko drugi u pitanju ko ima iskustva, zašto da ne? Nekako se dovelo da se zakomplikuje ta situacija između Barbareza i Peteva, a po meni je logičnije rješenje Barbarez koji je ipak tu, koji bi mogao da pokrene i javnost i da se opet malo vrati vjera u našu reprezentaciju. Mislim da bi dolaskom Peteva još više bilo narušeno stanje u kojem se trenutno nalazimo" zaključuje Bolić.

Novinar: Mirza Malović
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana