8.4.2021. 14:45
"Nije Kaplan ništa skrivio, regularno je dobio stan. Problem je u Fondu koji za 20 godina nije napravio ništa za boračku populaciju!"
Zastupnik iz SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, Igor Stojanović, u razgovoru za Source naglasio je, između ostalog, kako će se boriti za to da Fond KS za izgradnju stanova počne konačno raditi za boračku populaciju, zbog koje je i formiran prije više od 20 godina.
Nakon što su zastupnici Skupštine Kanton Sarajevo dali saglasnost da zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Salmir Kaplan, u naselju Rosulje kupi stan od Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe, počela je žestoka rasprava o radu Fonda na čiji rad je upućeno mnogo kritika.

U raspravi zastupnika naglašeno je kako "Fond ne ispunjava svoju svrhu jer u više od 20 godina svog postojanja kategorije ljudi kojima je Fond namjenjen, nisu zbrinute i nisu imale neke koristi od njega, a u međuvremenu stanove dobijaju bivši ministri i političari".

Među najglasnijima bio je zastupnik iz SDP-a, Igor Stojanović, koji je čak predložio da se ime Fonda promjeni u "Fond za pomoć ministrima, bivšim političarima...".

Stojanović je za Source govorio o ovoj aktuelnoj temi, naglasivši kako će se i sam boriti da se nešto promijeni po ovom pitanju.


NOVINAR: Mirza Kadić.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana