9.12.2020. 15:19
Potražnja za Iphoneom 12 Pro Max veća od proizvodnje
iPhone 12 Pro Max je najskuplja verzija najnovijeg Appleovog ljubimca i sigurno nije best-buy uređaj, no to ne znači da se loše prodaje, jer je trenutno jedan od najtraženijih Appleovih telefona.

Tačnije rečeno, potražnja za njim je toliko velika da Apple ima velikih briga s isporukama, na što ukazuje izvještaj o praćenju isporuka investicijske banke JP Morgan, na koji ukazuje Apple Insider.

Prema tom izvještaju, kupci koji su naručili i platili svoj uređaj, čekaju sve duže na isporuku, pa vrijeme čekanja u prosjeku trenutno iznosi čak 27 dana, što znači da će oni koji danas naruče novi i najskuplji iPhone, čekati na njega gotovo mjesec dana.

S druge strane, oni koji naruče jeftiniji iPhone 12 ili mali iPhone 12 mini, čekat će ga u prosjeku 3 dana.

Najveći problemi s isporukama čekaju građane SAD-a, kod kojih je potražnja najveća, jer će oni na svoj iPhone 12 Pro Max čekati čak 33 dana.

Bilo bi zanimljivo znati koliki je omjer narudžbi i isporuka u konkretnim brojkama, no za to ćemo morati pričekati sljedeći Appleov kvartalni finansijski izvještaj.



(Nermana Crnčalo)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana