21.2.2021. 13:48
Ispraćaj uz tamburaše, Đorđe Balašević sahranjen uz pjesmu "Olivera"
Porodica je sve organizovala bez masovnog okupljanja.

Đorđe Balašević koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih.

Porodica je sve organizovala bez masovnog okupljanja, a slavnog kantautora ispratili su uz tamburaše.

Tamburaši su na groblju svirali njegove popularne pjesme među kojima je: "Olivera".

Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.

- Na jutrošnjem sastanku donesena je odluka da u nedjelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića - napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

- Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Prethodno je Vučević najavio da će dan žalosti biti proglašen na dan sahrane, kad porodica donese odluku o istoj.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, kćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu, prenosi Avaz.

(Alen Bećirević)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana