10.5.2022. 17:06
Počinje Eurosong: Evo ko nastupa večeras i bori se za prolazak u finale
Večeras počinje Eurosong, a tokom prve polufinalne večeri će na bini u Torinu zapjevati predstavnici 17 evropskih zemalja.

Predstavnici prvih 17 zemalja daće sve od sebe da na sceni torinske dvorane Palo Olimpiko osvoje simpatije gledalaca i tako osiguraju kartu za veliko finale, koje nas očekuje u subotu.

Večeras ćemo gledati predstavnike Albanije, Letonije, Litvanije, Švicarske, Slovenije, Ukrajine, Bugarske, Holandije, Moldavije, Portugala, Hrvatske, Danske, Austrije, Islanda, Grčke, Norveške i Armenije.

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, te Francuske i Italije koje kao dijela prošlogodišnjih “top 5” imaju direktan plasman u finalu.

Na sinoć završenoj generalnoj probi, glasao je stručni žiri, koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Hrvatsku predstavlja Mia Dimšić s pjesmom “Guilty Pleasure”.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana