3.9.2020. 14:13
Učenici Medrese "Osman ef. Redžović" pobjednici ICESCO svjetskog takmičenja na arapskom jeziku
Svjetska islamska organizacija za odgoj, obrazovanje i kulturu ICESCO sa sjedištem u Rabatu (Maroko) jučer je objavila imena pobjednika svjetskog takmičenja „Bejan“ u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku organiziranom za pojedince, obrazovne institucije i zemlje kojima arapski jezik nije maternji.

Takmičenje je organizirano za tri obrazovna nivoa, a nominacije su pored tekstualnog dijela sadržavale i kratki video u trajanju od četiri minute.

Medresa „Osman-ef. Redžović“ nominirala je učenika 2a razreda, Nasera Šabića, koji se zajedno sa polaznicima Interaktivnog kursa arapskog jezika: Aminom Lemeš, Ajšom Herceglijom, Adnom Handžić, i Medinom Kubat predstavio pjesmom na arapskom jeziku „Svijet nakon COVID-19“ i u konkurenciji srednjih škola, takmičarska grupa Evropa i Azija, ispred Tajlanda, zauzeli prvo mjesto i osvojili vrijednu nagradu.

Pored pomenutih učenika, u projektu su sudjelovalil i Ahmed Smailbegović, Ahmed Herceglija, Ali Jusić, Adha Hindija, Kustura Amna, Sara Suljić i Fatima Silajdžić. Projektom je rukovodio profesor Arapskog jezika, Suad Smailhodžić.

- Ovaj uspjeh čini me neizmjerno sretnim. Već nekoliko godina zahvaljujući razumijevanju menadžmenta škole realiziramo Interaktivni kurs arapskog jezika putem kojeg đacima koji žele i mogu više to možemo i pružiti. Ova nagrada je najbolja potvrda da naši napori nisu uzaludni. Još jednom čestitam našim pobjednicima i zahvaljujem se svima koji su nam dali podršku. Nastavićemo sa novim projektima i izazovima - kazao je profesor Smailhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana