25.5.2022. 9:13
Ovog vikenda u Sarajevu najveći sajam nauke, inovacija i kreacija
U Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu 28. i 29. maja 2022. bit će održan jedan od najvećih svjetskih sajmova nauke, inovacija i kreacija – prvi Sarajevo Maker Faire, u organizaciji Asocijacije FabLab.
Na Maker Faireu, koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost, bit će predstavljeno oko 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine i cijele regije. 

"Upoznat ćete zabavno lice nauke kroz niz STEM radionica, edukativni escape room i zakoračiti u virtualni svijet uz upotrebu najsavremenije VR opreme. Bit će tu zaista fantastičnih stvari za vidjeti: od studentske formule, RISC i FPGA računara, robota za uništavanje mina, velikih 3D printera itd.,  a bit će organizovano i preko 20 radionica za najmlađe od 4 do 18 godina", poručuju iz FabLaba. 

Najveći show na Zemlji, kako ga zovu, izložba je izuma, kreativnosti i ljudske snalažljivosti, interesantna za cijelu porodicu.

Maker Faire je okupljanje fascinantnih, znatiželjnih ljudi koji vole da stvaraju i koji rado prezentiraju svoj rad. 

Od inžinjera, umjetnika, naučnika do startupa i firmi, Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća. Za sve posjetioce ulaz je besplatan.

Ubilježite sebi ove datume: subota, 28.5.2022., od 10 do 18 i nedjelja, 29.5.2022., od 10 do 15 sati.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana