18.4.2020. 16:10
Da li je selo idealna zamjena za grad u vrijeme korone: Rad u bašti, sjetva, kafa u avliji, rekreacija
U BiH početkom marta zabilježeni su prvi slučajevi koronavirusa. Od tada vlade u našoj državi donijle su niz restriktivnih mjera kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Gradovi su ostali pusti. Prazne ulice u centrima bh. gradova postali su svakodnevica. Međutim, sela su s proljećem oživjela. Znatan broj ljudi slio se iz grada na selo, a započela je i sjetva.

Dok odrasli obavljaju poslove vezane za sjetvu, uređuju svoje avlije, djeca i omladina lijepo aprilsko vrijeme koriste za sport i rekreaciju. Šetnja, vožnja bicikla i rolera, igre s loptom.

Također, sunčano vrijeme idealna je prilika za kafu i druženje u avliji, zbog čega socijalna izolacija nije u tolikoj mjeri vidljiva kao u gradovima.

Nameće se i pitanje, da li je selo postalo idealna zamjena za grad u vrijeme koronavirusa?

Pogledajte fotografije iz Hrenovice, mjesta, koje se nalazi 38 km od Sarajeva. 



Piše: Nermana Crnčalo

Foto: Nermana Crnčalo
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana