29.7.2020. 15:26
U jeku širenja koronavirusa u Sarajevu: Tramvaj 5 s početne stanice ide bez dezinfikovanja
Pandemija koronavirusa ne jenjava, a u glavnom gradu BiH svakim danom bilježi se veliki broj zaraženih. U Kantonu Sarajevo samo danas registrovano je 91 novozaraženih osoba, prema informacijama s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS u izolatoriju na Podhrastovima trenutno je hospitalizirano 70 osoba, od kojih je većina vitalno stabilna, s tim da su dvije osobe priključene na respirator radi potpore u disanju. Također, od koronavirusa danas su se oporavile 93 osobe.

Vozila javnog gradskog prevoza mjesta su stalne cirkulacije ljudi, pa je unutar vozila mogućnost zaraze koronavirusom veoma velika.

Stoga smo kontaktirali JKP Gras da saznamo radili se redovno dezinfekcija njihovih vozilia.

- Dezinfekcija javnog gradskog prevoza vrši se redovno. Dezinfekcija se izvršava nakon svakog kruga na polaznim stajalištima, kao i prije polaska vozila iz graža - kazali su nam iz JKP Gras.

Iako iz Grasa kažu da se vrši dezinfekcija vozila, na terenu je slika drukčija. Naš reporter bio je  na početnoj stanici tramvaja 5 u Nedžarićima, međutim nije zabilježio da se vrši dezinfikovanje vozila.  

Podsjećamo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS u Kantonu Sarajevo je aktivno 1.228 slučajeva. Od koronavirusom izliječeno je 905 osba, dok je 29 osoba nažalost preminulo uslijed zaraze covidom-19.




Novinar: Nermana Crnčalo
Snimak i montaža: Izet Tahirbegovic/Source.ba

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana