3.1.2022. 13:29
Pogledajte kako izgleda mural posvećen Michaelu Schumacheru u Sarajevu
Sarajevski umjetnici su 29. decembra počeli sa izgradnjom murala posvećenom legendarnom Michaelu Schumacheru. Mural bi trebao biti završen danas, upravo na njegov rođendan.

Benjamin Čengić, umjetnik koji radi na izradi murala, naglašava kako je prvobitni plan bio da mural bude završen trećeg januara, na rođendan Michaela Schumachera. Ipak, to još uvijek nije u potpunosti izvjesno.

“Mi smo ipak odlučili da mural bude savršen, a ne na vrijeme. Tako da ćemo, ukoliko bude potrebe, uzeti sebi još više vremena da ga napravimo što boljim”, pojašnjava mladi umjernik.

Mural se radi već pet dana.

“Nažalost, dan je dosta kraći pa smo malo ograničeni vremenom. Naš radni dan traje nekih četiri do pet sati, to bi značilo sveukupno 25 sati posla do sada”, govori Benjamin Čengić za N1.

Ističe da je jako lijepo i romantično što se desilo da na današnji dan Sarajevo može da pokloni Schumaheru ovaj mural.

Poručuje kako i u budućnosti Obojena klapa (udruženje građana koje je osnovano sa ciljem promovisanja, afirmacije ulične umjetnosti i kluture u Sarajevu) nastavlja svoj najveći projekat, a to je Fasada festival, a svakako i sa manjim projektima i sličnim muralima.

Mural posvećen Michaelu Schumacheru u Sarajevu nastaje u okviru kampanje Goethe Instituta pod nazivom “Ich BiH”.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana