18.2.2020. 13:02
Njemačka odabrala najstariju Miss: Ima 35 godina i majka je
Njemačka je prvi put u historiji izabrala najstariju misicu. Zove se Leoni Šarlot fon Haze (Leonie Charlotte von Hase), a ima 35 godina te je majka dječaka, prenosi Dnevni Avaz.

Organizator Maks Klemer (Max Klemmer) rekao je kako se ovo takmičenje više ne ograničava samo na vanjski izgled već na osobnost, karakter i životnu priču koju ima svaka takmičarka. 

Zbog toga nema više revija u kupaćim kostimima. Novu Miss Njemačke među finalisticama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri koji su činile samo žene.

Ova plavokosa dama zelenih očiju rođena je i odrasla u Namibiji, gdje i danas žive njeni roditelji i tri sestre, a u Njemačku se preselila s pet godina. Studirala je marketing, a potom živjela u Ateni, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu.

Kako prenosi Avaz, von Hase je radila u reklamnim agencijama i kao stilistica. Ima trogodišnjeg sina te s njime i partnerom živi u Kielu. Vodi internetsku radnju retro odjeće, a istaknula je kako će predstavljati modernu ženu koja ima više od 30 godina.  

- Neću godinu biti lutka u izlogu - rekla je.

Dodala je da se ženstvenost ne definira odjećom.

- Ne trebam haljinu da bih izrazila svoju ženstvenost - istakla je Leoni.

Osim toga, rekla je kako će predstavljati svoju zemlju elegancijom i dostojanstvom, ali i žarom i snagom. Novu misicu iduću godinu očekuje više od 200 termina, kako kaže organizator Klemer. Dio tog posla preuzet će i njene dvije pratilje Lara Runarson (Runarsson, 22) i Mišel-Anastazija Marsalis (Michelle-Anastasia Marsalis, 23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana