10.7.2022. 8:31
Veze sa kriminalcima i nesuđena karijera doktorke: Vatrena Kolumbijka danas slavi rođendan
Zvijezda televizijske serije “Moderna porodica” Sofia Vergara rođena je u Baranquilli u Kolumbiji 10. jula 1972. u bogatoj porodici stočara i odrasla u izobilju.

Vaspitana je u katoličkom duhu i pohađala privatnu dvojezičnu školu, a već sa 19 godina postala je majka.

Kao jako mlada udala se za školsku simpatiju Joa Gonzalesa i već sa 19 rodila sina Manola, ali se razvela dvije godine kasnije.

Buran privatni život
Da nije glumica vjerovatno bi bila stomatolog, dva ispita su je dijelila od toga da postane doktor dentalne medicine, ali je Sofiju zapazio na plaži snimatelj zbog kojeg je postala zaštitno lice za Papsi za cijelu Latinsku Ameriku.

Njen privatni život bio je veoma buran. Naime, u jednom pokušaju otmice u Kolumbiji je ubijen njen brat, pa se te 1998. godine zajedno sa porodicom preselila iz Kolumbije u amerrički Miami.
 
I njen ljubavni život je bio daleko od savršenog. Naime, bila je u vezi sa Krisom Pacielom, članom bande, a kada je on 2000. uhapšen zbog ubistva ona je htjela da proda kuću i da mu plati kauciju od 15 miliona dolara, ali ta veze nije potrajala.

Spominjalo se i da je bila u vezi sa mafijašem Andresom Lopezom, kao i Nikom Loebom, takođe poznatom policiji.

Sa porodicom sreću potražila u Americi

Ipak, sreća joj se osmjehnula kada je 2014. upoznala čuvenog glumca – Joa Mangianiella koji je priznao da je čekao 4,5 godine da bi je osvojio. Vjenčali su se 22. novembra 2015. pred 400 zvanica.

Tokom 2002. godine Vergana je vodila ozbiljnu bitku protiv raka.

“Uklonili su mi štitnu žlijezdu i od tada uzimam lijekove. Riješila sam se opake bolesti, ali i shvatila kako ću cijeli život morati da budem pod terapijom.

Prihvatila sam sve što se dešava s mojim tijelom i, evo, sada mogu da kažem kako u posljednjih deset godina nisam imala problema. Pažljivo slijedim sve što mi doktor kaže i redovno radim analizu krvi”, pričala je Sofia.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana